Türkiye'nin Askeri Haberleri

Bedelli Askerlik Kaç Gün ?

0 25

Bedelli askerlik kaç gün sorusu bedelli askerlik yapmak isteyen herkesin merak ettiği konudur. Kışlada kaç gün kalacağını, yol süresinin kaç gün olduğu gibi soruların cevabını yazımızda bulacaksınız. Sonuna kadar dikkatli bir şekilde okuyalım ve sorularımızı yorumda soralım.

Bedelli Askerlik Kaç Gün ?

Bedelli askerlik kaç gün sorusunun net bir cevabı yoktur. Çünkü bu süre değişkendir. Arkadaşlar bedelli askerlik süresi 1 aydır. Yani gün olarak değil ay olarak kural koyulmuştur. Bedelli Askerlik şartları  7179 sayılı Askeralma Kanunu madde 9 da ”İstekli olanlardan Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacı dikkate alınarak Bakanlıkça belirlenecek sayıda yükümlü, 240.000 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak bedel tutarını silahaltına alınmadan önce Bakanlıkça belirlenecek sürede peşin ödemeleri ve bir aylık temel askerlik eğitimini tamamlamaları hâlinde askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılırlar. ” şeklinde ifade edilmiştir. Görüldüğü üzere ”1 ay” ibaresi geçmektedir, gün ibaresi geçmemektir.

Bedelli Askerlik Kaç Gün Nasıl Hesaplanır ?

Bedelli Askerliğin 1 ay olduğunu anladık. 1 ay süre, gittiğiniz ayın kaç gün çektiğine göre 30 veya 31 gün olarak  hesaplamanız gerekir. Bu süreden ;

  • yol süresini (1 veya 2 gün)
  • 1 gün kanuni izni
  • 1 gün yemin töreni günü idari izin süresini düşerseniz birlikte bulunduğunuz süreyi bulursunuz.

Bedelli Askerlik Yol Süresi Nasıl Hesaplanır ?

Bedelli Askerlik Yol Süresi Nasıl Hesaplanır sorusuna gelecek olursak, yol süresi adrese dayalı nüfus kayıt sistemindeki ikametin ile gideceğin birlik arası kaç kilometre ise ona göre hesaplanır. Bu mesafe ;

  • 800 km ye kadar ise 1 gün yol,
  • 801 km ve üstü 2 gün yol süreniz vardır.
Bu yazımızda ilginizi çekebilir ►  2021 Bedelli Askerlik Ücreti Belli Oldu

Örnek Bedelli Askerlik Kaç Gün Hesaplaması

2021 Ağustos celbi için örnek ;

  • Sevk tarihi : 7 Ağustos
  • Terhis tarihi : 7 Eylül yani hesaplama 1 aydır. Günü değiştirmeyip, direk ay olarak 1 ay eklerseniz resmi terhis tarihinizi öğrenirsiniz. 11 ocak sevk tarihi olsa 11 şubat terhis tarihidir gibi.

Bu süreden yol izni kanuni izin ve idari izni düşelim.

✓1 gün yol süresi olursa;

  • 9 Ağustos katılış tarihidir.
  • 5 Eylül yemin töreni yani birlikten çıkış tarihidir. Birlikte kaldığı süre 28 gün olur. Katıldığı gün ve Yemin törenin olduğu gün de dahildir.

✓2 gün yol süresi olursa;

  • 10 Ağustos katılış tarihidir.
  • 5 Eylül yemin töreni yani birlikten çıkış tarihidir. Birlikte kaldığı süre 27 gün olur. Katıldığı gün ve Yemin törenin olduğu gün de dahildir.

✓Aslında Resmi Terhis Tarihi 7 Eylül fakat 5 Eylül de kışladan çıkacak, Neden?

Çünkü 1 gün kanuni izin ve 1 gün idari izin hakkı var. Aynı zamanda yemin töreninin olduğu gün idari izin verilir. Yemin töreni tarihini buna göre ayarlıyorlar ve 5 Eylülde çıkan biri 5 Eylül tarihinde idari izinli olur, 6 eylül tarihinde kanuni izinde olur. 7 Eylülde zaten terhis olmuş olur.

 

 

 

 

 

 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

G-RYL0SGLS77